Retail&Agrobusiness

Americanii de la GXO îşi extind serviciile de distribuţie de la depozite la magazine pentru lanţul de supermarketuri Mega Image

Americanii de la GXO îşi extind serviciile de...

Autor: Cristina Bellu

14.12.2023, 10:22 392

Compania americană de logistică GXO, care gestionează depozitarea şi distribuţia de mărfuri din industriile alimentară şi non-alimentară în mai multe depozite din ţară, şi-a extins serviciile de distribuţie de la depozite la magazine pentru lanţul de supermarketuri Mega Image.

Prezent în România din 2007, grupul a ajuns la opt unităţi pe plan local, cu o suprafaţă de depozitare totală de aproximativ 100.000 de metri pătraţi în care lucrează peste 650 de angajaţi şi în care se procesează anual peste 200.000 de tone de produse.

Începînd cu 2017, GXO colaborează cu retailerul Mega Image, controlat de grupul belgiano-olandez Ahold Delhaize.

"Suntem încântaţi să adăugăm noi servicii de transport la parteneriatul nostru cu Mega Image şi să ne mărim treptat flota până la 35 de camioane în 2023", spune Victor Ghiurea, director Dezvoltare GXO în România.

Cu obiective clare de sustenabilitate, GXO testează în prezent utilizarea de folii flexibile de panouri solare pe acoperişurile camioanelor pe care compania le operează pentru clienţii care comercializeaza bunuri de larg consum.

Potrivit oficialilor companiei, energia generată de aceste folii de panouri solare ajută la alimentarea cu energie a echipamentelor vehiculelor.

“Primele rezultate ale testului, lansat în noiembrie 2022, arată un potenţial de reducere a emisiilor anuale de CO2 de peste 700 de kilograme pe camion. Panourile solare pentru camioane reduc consumul de combustibil cu 5%”.

Compania foloseşte deja camioane CNG pe rutele de distribuţie din Bucureşti şi localităţile din împrejurimi, care determină reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 30% şi a emisiilor de oxizi de azot cu 95%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO