Retail&Agrobusiness

Altex investeşte 27 mil. euro în extinderea reţelei şi a centrelor logistice. Retailerul vrea să deschidă cel puţin trei magazine până la finalul anului

Altex investeşte 27 mil. euro în extinderea reţelei...

Autor: Cristina Bellu

11.05.2020, 09:45 614

Altex România, principalul jucător pe piaţa de electro-IT din România, anunţă investiţii de peste 27 mil. euro în extinderea reţelei şi a centrelor logistice şi inaugurarea a cel puţin trei magazine noi pănă la finalul anului, strategie susţinută atât din fonduri proprii, dar şi din alte surse de finanţare pe care compania caută să le identifice în perioada imediat următoare.

“În procesul de redresare economică, finanţările si investiţiile private au un rol vital. În acest context, Altex a decis să ia o serie măsuri specifice menite să mobilizeze investiţii în extinderea reţelei de magazine până la finalul anului, dar şi în modernizarea şi tehnologizarea infrastructurii. Investiţia totală, de peste 27 de milioane de euro, va fi susţinută preponderent din fonduri proprii, dar şi din alte surse de finanţare pe care compania caută să le identifice în perioada imediat următoare”, transmit reprezentanţii Altex.

Dan Ostahie, CEO ALTEX România, consideră că atât amploarea recesiunii, cât şi capacitatea de redresare depind de reacţia fermă şi rapidă a autorităţilor, de măsurile pe care le vor lua cu privire la sprijinirea şi finanţarea sectoarelor afectate, de limitare a creşterii şomajului şi de stimulare a investiţiilor private.

Astfel, redresarea trebuie să fie una colectivă, prin acţiuni comune ale sectorului public şi privat.

Retailerul a demarat deja lucrările de construcţie pentru noile magazine din reţea, cele trei centre urmând să fie inaugurate în Chiajna, Lugoj şi Deva în urma unor investiţii totale estimate la aproape 9 mil. euro.

Totodată Altex continuă lucrările şi pe alte două şantiere deschise în Reşita, respectiv Câmpina, care se vor finaliza cel târziu în primul trimestru al anului 2021. Valoarea investiţională a celor două noi magazine fiind estimată la aproximativ 4,5 milioane de euro.

Pe lângă investiţiile alocate pentru dezvoltarea reţelei de magazine, Altex a decis şi extinderea centrului logisitic din Dragomireşti cu peste 37.000 mp, valoarea estimată fiind de aproximativ 13,5 milioane de euro. Astfel, prin noul spaţiu alocat se va dinamiza activitatea care astăzi se desfăşoară în 4 depozite, oferind astfel o gestionare mai bună a stocurilor pentru produsele comercializate de companie şi servicii de livrare mai rapide.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO