Retail&Agrobusiness

Agroserv Măriuţa, compania care deţine brandul de lactate Lăptăria cu Caimac, plăteşte primul cupon la obligaţiunile lansate în noiembrie 2020, cu o dobândă de 5,25% pe an

Agroserv Măriuţa, compania care deţine brandul de...

Autor: Cristina Bellu

18.03.2021, 14:41 473

Agroserv Măriuţa, compania din spatele brandului Lăptăria cu Caimac, a plătit primul cupon aferent obligaţiunilor emise în noiembrie 2020, cu dobânda de 5,25% pe an şi scadenţa în noiembrie 2025.

Producătorul a derulat la BVB în luna noiembrie a anului trecut un plasament privat prin care a vândut obligaţiuni denominate în euro, în valoare de 3 milioane euro. Plasamentul a fost suprasubscris, iar oferta a fost suplimentată, dobânda obţinută fiind cel mai mic cost de finanţare obţinut în 2020 la oferte de obligaţiuni similare. La plasament au subscris 94 de investitori, atât persoane fizice, cât şi investitori instituţionali.

Banii obţinuţi din emisiunea de obligaţiuni sunt folosiţi pentru o construcţie nouă destinată unei extensii a spaţiului de producţie şi a unui depozit nou. În prezent, acest proiect se află în faza de obţinere a autorizaţiei de construcţie şi finalizării contractelor cu partenerii furnizori de echipamente, construcţii şi utilităţi.

„Am încheiat un 2020 intens şi am început un 2021 efervescent. Deja am plătit primul cupon de obligaţiuni lansate în noiembrie şi ne bucurăm că am ales această soluţie de finanţare care ne va ajuta să dezvoltăm fabrica, să extindem secţia de producţie şi să construim un depozit nou. Avem în plan să finalizăm construcţia în octombrie 2021”, spune Adrian Cocan, Directorul General al Agroserv Măriuţa.

Compania a fost înfiinţată în anul 1994 şi până în 2018 a avut exclusiv activităţi agricole, cultură mare (grâu, orz, rapiţă, triticale, porumb, lucernă şi altele, pe o suprafaţă de 3000 ha) şi fermă de vaci de lapte (cu peste 2700 animale). Începând cu anul 2018 a pus în funcţiune o fabrică de lactate şi a lansat brandul Lăptăria cu Caimac. Compania are propria fermă, iar fabrica de procesare a presupus o investiţie de peste 5 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO