Retail&Agrobusiness

Agricover Credit, cu activităţi în finanţarea agriculturii, a inaugurat la Constanţa cea de-a şasea sucursală înfiinţată anul acesta

Agricover Credit, cu activităţi în finanţarea...

Autor: Roana Rotaru

25.11.2016, 20:23 1006

Agricover Credit, o companie care acordă credite fermierilor, a deschis la Constanţa prima sa sucursală din Dobrogea, într-un oraş considerat railul „agrobusinessului” datorită poziţiei strategice faţă de Portul Constanţa. Acesta este cea de-a şasea sucursală deschisă anul acesta de companie, după ce de la începutul anului Agricover Credit a deschis sucursale în Slobozia, Iaşi, Brăila, Piteşti şi Buzău.

„Dobrogea este o regiune cu tradiţie şi potenţial de dezvoltare a afacerilor în domeniul agricol. Suntem aici să oferim fermierilor soluţiile de finanţare de care au nevoie atât în activitatea curentă, cât şi pentru continuarea dezvoltării afacerii. În perioada următoare vizăm creşterea numărului de clienţi în regiune, iar deschiderea sucursalei este dovada interesului nostru în acest sens”, a declarat Robert Rekkers, Director General Agricover Credit.    

În prezent portofoliul de clienţi ai Agricover Credit depăşeşte 1.900 fermieri parteneri, din care peste 200 de fermieri sunt în Dobrogea, potrivit reprezentanţilor companiei.

În anul 2015, Agricover Credit a acordat credite în valoare de 950 milioane lei la nivel national, către un număr de 1.700 de clienţi, bani pe care fermierii i-au folosit atât pentru acoperirea necesarului de capital de lucru, achiziţia de inputuri, plata facturilor curente, salarii şi alte cheltuieli, cât şi pentru finanţarea investiţiilor, respectiv achiziţia de utilaje, teren, silozuri, echipamente, dar şi altele.

Compania Agricover Credit, care face parte din grupul Agricover, deţinut de omul de afaceri de origine iraniană Jabbar Kanani, a raportat în primul semestru al acestui an un profit net de de 14,6 milioane lei, în creştere cu 42%, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO