Companii

Restaurantul Mica Elveţie de lângă Herăstrău s-a închis. Proprietarul vrea o casă de oaspeţi la Predeluţ

Restaurantul Mica Elveţie de lângă Herăstrău s-a...

Autor: Cristina Roşca

23.10.2012, 18:26 717

Cheful Jakob Hausmann a închis restaurantului Mica Elveţie din strada Sandu Aldea, urmând a păstra doar localul din Centrul Istoric al Capitalei, deschis în această toamnă.

„Mi-a fost greu să iau această decizie, însă astfel mă pot concentra mai bine pe locaţia din Centrul Istoric, pe schimbările din meniu, pe implementarea conceptului de ospitalitate. Am constatat că pentru clienţii mei este foarte important să fiu prezent în locaţie şi să mănânce preparate gătite exclusiv de mine. Dat fiind acest lucru, am decis că cel mai bine este să mă concentrez pe o singură ţintă”,  spune Hausmann, proprietarul Mica Elveţie.

Restaurantul Mica Elveţie s-a deschis în anul 1998 şi functiona în locaţia din strada Sandu Aldea din 2006. Acesta, la fel ca şi localul din Centrul Vechi, era un restaurant cu specific internaţional, care se adresează persoanelor cu venituri peste medie. În 2011, Mica Elvetie a avut o cifră de afaceri de peste 35.000 de euro.

Restaurantul din strada Franceză, din Centrul Istoric, are 80 de locuri înăuntru şi 40 pe terasă. Localul a necesitat o investiţie de 280.000 de euro şi este aşteptat să obţină venituri de 150 000 de euro în 2012.

Hausmann, un elveţian venit acum mai mulţi ani în România, are în plan ca în viitorul apropiat să deschidă şi o casă de oaspeţi (Casa Mica Elveţie) în Predeluţ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO