Companii

Restaurantele în era 3.0: McDonald’s vinde produse fără gluten, iar Ikea prepară hot-dog vegan

Restaurantele în era 3.0: McDonald’s vinde produse...

Autor: Cristina Roşca

31.08.2018, 00:07 1032

Lanţurile internaţionale de res­tau­rante se adaptează tendinţelor din con­sum, astfel că reţele prezente şi pe piaţa locală lansează produse fără glu­ten, vegetariene sau vegane, câteva exem­ple în acest sens fiind McDonald’s şi Ikea.

Aceste produse se adresează celor care, pe fondul unor probleme de să­nătate sau pe fondul unor convingeri per­sonale, au scos carnea din ali­mentaţie sau caută produse fără gluten.

„Testăm meniul vegan în zece res­tau­rante din România. Avem şi pro­duse fără gluten şi altele fără zahăr, folosind ştevia ca îndulcitor. Vrem să avem produse care se cer, deşi nu facem business din asta“, spune Daniel Boaje, executivul care conduce businessul McDonald’s în România.

Lanţul american de tip fast-food este liderul pieţei locale de res­tau­rante cu peste 70 de unităţi şi afaceri de circa 150 mil. euro anul trecut.

Compania este cunoscută pentru produse precum hamburgeri şi cartofi prăjiţi, dar îşi adaptează oferta la cererea din piaţă. În continuare însă cele mai vândute produse sunt cele tradiţionale precum Big-Mac-ul.

Un alt exemplu în acest sens este cel al grupului suedez Ikea, cunoscut nu doar pentru mobilierul tip „puzzle“, ci şi pentru chifteluţele din porc şi vită care atrag zi de zi clienţi în ma­gazinele retailerului. Local, Ikea are un singur ma­gazin şi deci un sin­gur restau­rant, însă acesta este cotat ca fiind cel mai bun din România ca vân­zări, cu circa 40 mil. lei anual.

În meniul Ikea, pe lângă chifte­luţele clasice din porc şi vită şi-au făcut loc şi unele vegetale cu ragut de legu­me şi bulgur. Cea mai recentă mişcare a gigantului este însă lansarea în acest an a hot-dogului vegan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO