Companii

Restanţierii la creditele Alpha Bank vor fi urmăriţi de recuperatorii de creanţe de la APS

Restanţierii la creditele Alpha Bank vor fi urmăriţi...

Autor: Dan Straut, Mediafax

28.01.2018, 13:10 1935

Compania APS, specializată în managementul creanţelor, anunţă că a achiziţionat unul dintre cele mai mari portofolii de credite neperformante din România, de la Alpha Bank.

„Un portofoliu de credite neperformante în valoare totală de aproximativ 360 de milioane de euro, deţinut anterior în România de către banca grecească Alpha Bank, a fost achiziţionat de APS Investments S.à.r.l. împreună cu Deutsche Bank şi de AnaCap. Compania cehă APS, lider regional în sectorul creanţelor, îşi consolidează poziţia în Balcani şi va gestiona acest portofoliu de credite neperformante prin intermediul sucursalei sale din România”, se arată în comunicat.

„Vom profita de numeroşii noştri ani de experienţă în sud-estul Europei. Faptul că am jucat un rol important în achiziţionarea de împrumuturi neperformante greceşti în România confirmă poziţia noastră de lider în industrie”, a declaat Martin Machoň, CEO al APS.

„Această tranzacţie reprezintă una dintre achiziţiile noastre cele mai importante pe piaţa românească a creditelor neperformante”, a menţionat şi Viktor Levkanič, Directorul de Investiţii al APS. Iar Robert Machidon, director general al APS România, a adăugat: „Volumul nostru de credite a crescut cu 11%. Obiectivul nostru pentru sfârşitul acestui an este să avem un portofoliu românesc de 4,5 miliarde de euro”.

Finalizarea acestei tranzacţii prin care Alpha Bank - în conformitate cu planul său de restructurare - va scăpa de majoritatea creanţelor sale din România, este încă supusă aprobării organismelor de reglementare. Alţi cumpărători includ Deutsche Bank AG şi fonduri avizate de britanicii de la AnaCap Financial Partners LLP.

APS este o companie de top în domeniile imobiliar, investiţii şi administrare-recuperare a portofoliilor de creanţe din Europa Centrală şi de Sud-Est. Fondată în 2004, compania are sediul central în Praga, Republica Cehă. APS oferă servicii complete de consultanţă privind investiţiile în credite performante şi neperformante, în domeniul managementului recuperării creanţelor şi se ocupă, de asemenea, cu gestionarea activelor. Prin intermediul celor peste 750 de experţi, APS oferă servicii în 11 ţări europene: Bulgaria, Croaţia, Cipru, Republica Cehă, Ungaria, Muntenegru, Polonia, România, Grecia, Serbia şi Slovacia. APS se ocupă de active cu o valoare nominală totală de peste 5,3 miliarde de euro şi oferă consultanţă unui număr de patru vehicule proprii de investiţii, precum şi altor companii de acest gen recunoscute în domeniu.

APS este, din anul 2013, partener oficial al IFC, membră a Băncii Mondiale. Acţionarul unic al APS este Martin Machoň, co-fondator APS Holding şi CEO.

Alpha Bank România este una dintre cele mai importante instituţii financiare din România, membră a Alpha Bank Group, grup financiar din Grecia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO