Companii

Reportaj ZF. Cum arată mallurile din Capitală la o zi după deschidere: aparat de luat temperatura la intrare, dezinfectant peste tot, culoare speciale de acces, zeci de persoane grăbite. „Abia am aşteptat să se redeschidă mallurile şi să plecăm la mare, în Grecia“

Reportaj ZF. Cum arată mallurile din Capitală la o zi...

Autor: Alexandra Cepăreanu, Florentina Niţu

17.06.2020, 00:07 4779

♦ Cozi la Farmacia Tei din mallul Plaza România, dar acolo statul la coadă era ceva obişnuit şi înainte de pandemie ♦ Cu mască sau fără mască? „Este dificil să respiri cu masca în spaţii închise, iar oameni vor prefera să îşi petreacă timpul în aer liber“ ♦ Unele magazine se deschid la ora 10, altele la amiază sau deloc.

În difuzoarele mallurilor şi centrelor comerciale din Capitală nu se mai anunţă reduceri ale unor magazine şi nici că sunt aşteptaţi clienţii alături de prieteni sau familie să încerce produsele, ci vocea gravă anunţă acum măsurile de prevenţie pentru noul coronavirus şi îi îndeamnă pe clienţi să vină însoţiţi de maxim două persoane, să poarte mască de protecţie şi să păstreze distanţarea socială de 2 metri.

„Ieri (luni 15 iunie 2020) a fost aglomerat şi am vândut ca într-o zi de weekend. Am deschis la ora 10.00, iar la 9.30 deja lumea aştepta în faţa magazinului pentru a putea intra. Au fost oameni de toate vârstele, iar un factor care a condus la vânzări în creştere a fost faptul că este sezonul reducerilor, motiv pentru care cred că acest trend va continua“, povesteşte o tânără care lucrează într-un magazin de haine din mallul AFI Cotroceni din zona de vest a Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO