Companii

Renault negociaza facilitati pentru centrul de la Titu

15.02.2007, 20:01 15

Grupul Renault a prezentat Guvernului un set de solicitari privind masuri de ajutor de stat pentru centrul de proiectare si dezvoltare de la Titu, procedurile pentru un acord in acest sens urmand sa fie accelerate, a declarat ministrul finantelor Sebastian Vladescu.
"Schemele de ajutor de stat vor fi acordate in conformitate cu regulamentele europene, vor fi acordate cu acordul Comisiei Europene. Totul trebuie sa se incadreze in schemele de ajutor de stat aprobate de UE, care sunt valabile universal, uzuale", a spus Vladescu. El a precizat ca nu s-a discutat inca despre volumul ajutorului de stat, investitiile necesare pentru finalizarea proiectului fiind estimate la circa 450 mil. euro.
Renault intentioneaza sa construiasca pe amplasamentul din Titu un centru pentru proiectarea si dezvoltarea de modele auto destinate pietelor emergente, unitate denumita Renault Tehnologie Roumanie - RTR. Realizarea proiectului presupune investitii de 450 mil. euro, in perioada 2007 - 2009.
Pe de alta parte reprezentantii uzinei din Pitesti au anuntat, la inceputul lunii februarie, ca Renault ar putea sa renunte la o serie de investitii programate pentru piata romaneasca, daca vanzarile Dacia in Romania se vor reduce la jumatate, ca efect al scaderii cu 50% a nivelului taxei de prima inmatriculare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO