Companii

Renault inchiriaza jumatate din imobilul de birouri North Gate

19.04.2007, 18:52 68

Renault Technologie Roumanie, controlata de grupul francez Renault, a inchiriat un spatiu de 9.900 de metri patrati de spatiu de birouri clasa A in cadrul North Gate din zona Pipera din Capitala, potrivit Creativ Global Property, dezvoltatorul proiectului.
Chiria medie pentru un spatiu de birouri clasa A este situata in general la 18 - 20 euro pe metru patrat pe luna, potrivit consultantilor de pe piata imobiliara. In aceste conditii, valoarea tranzactiei ar putea ajunge la circa 10-12 milioane de euro. Durata contractului este de sase ani. Tranzactia face parte din planul mai amplu de expansiune al grupului Renault, cuprinzand investitiile in Automobile Dacia, in constructia viitoarei uzine de cutii de viteze pentru Alianta Renault-Nissan, in centrul auto Titu de dezvoltarea a modelelor auto destinate pietelor emergente.
Grupul francez va derula de asemenea in Romania o parte a activitatii globale de achizitii, customer support, marketing, financiar.
La incheierea contractului, Renault a fost reprezentat de catre compania de consultanta imobiliara Cushman& Wakefield, care se ocupa de inchirierea spatiilor libere din North Gate, impreuna cu Eurisko.
Ansamblul de birouri North Gate are o suprafata utila totala de 21.000 de mp si este structurat in doua cladiri individualizate neconventionale, care comunica printr-o zona pietonala. Proiectul de birouri a fost dezvoltat de compania Creativ Global Property, detinuta de omul de afaceri Marius Ivan si compania irlandeza Kenaston, parte a grupului Credal Inter-Management, in urma unei investitii de circa 20 mil. euro.
Marius Ivan, unul dintre fondatorii afacerii cu lacuri si vopsele Dufa Romania si fostul director general al Henkel Bautechnik Romania, a investit anul trecut aproximativ 100 de milioane de euro pe piata imobiliara din Capitala, impreuna cu investitori irlandezi. Cea mai mare parte a fondurilor, provenite mai ales din imprumuturi bancare, a fost alocata pentru achizitia de terenuri in vederea dezvoltarii unor proiecte de anvergura.
Creativ Global Property intentioneaza sa investeasca circa 300 mil. euro in urmatorii 3-5 ani in dezvoltarea de proiecte imobiliare in sectoarele comercial, rezidential, birouri si industrial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO