Companii

Reinert renunta la parteneriatul cu Whiteland

17.06.2008, 21:17 32

Producatorul german de mezeluri Reinert, care si-a inceput anul trecut activitatea pe plan local, a renuntat la parteneriatul incheiat in 2007 cu compania de distributie Whiteland, pentru a investi in propria structura de vanzari.
"Aceasta noua provocare pentru compania noastra presupune constructia unei echipe proprii formata din agenti de vanzari, merchandiseri si supervizori dedicati exclusiv comercializarii produselor marca Reinert", au declarat reprezentantii Reinert.
Acestia au adaugat ca incepand cu luna iunie Reinert a incheiat un parteneriat cu Delaco Distribution, unul dintre cei mai mari distribuitori locali de lactate, care va asigura logistica si distributia produselor Reinert. "Avantajul acestui nou parteneriat il constituie faptul ca centrul logistic al Delaco, de la Codlea, judetul Brasov, este foarte aproape de fabrica Reinert de la Feldioara, situata tot in judetul Brasov", au spus reprezentantii Reinert.
Contactati de Ziarul Financiar, reprezentantii distribuitorului Whiteland au confirmat finalizarea contractului cu Reinert, dar nu au dorit sa faca alte comentarii.
Delaco, importatorul brandurilor Jogobella si Bergader, a asigurat pana in prezent logistica si distributia produselor lactate de import, chiar si a produselor comercializate de Delaco sub nume propriu, fabricate in afara tarii si importate pe plan local.
"Suntem interesati sa incheiem si alte parteneriate cu producatori locali atata timp cat nu sunt concurentii nostri directi. In prezent suntem deja in discutii cu alti patru producatori pentru incheierea unui parteneriat de distributie", a declarat Romulus Dumitru, director de marketing al Delaco, companie care a rulat anul trecut afaceri de 40 mil. euro.
Reinert a rulat anul trecut afaceri de 3 milioane de euro, estimand pentru anul acesta triplarea rezultatelor obtinute la 10 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO