Companii

Recuperatorul de creanţe Kredyt Inkaso s-a aşezat la masa principalilor creditori ai Ambient

Ioan Ciolan şi-a diminuat în 2014 participaţia deţinută în cadrul Ambient la 70%

Ioan Ciolan şi-a diminuat în 2014 participaţia deţinută în cadrul Ambient la 70%

Autor: Cristina Roşca

29.06.2017, 00:05 807

Cel mai mare creditor al companiei sibiene Ambient este fondul de investiţii Oakbridge Worldwide Limited care a preluat de la Pieraeus Bank o creanţă de peste 60 mil. lei.

Distribuitorul de materiale de cons­trucţii şi articole de bricolaj Am­bient Sibiu, controlat de omul de afaceri Ioan Ciolan, a intrat în insolvenţă în toamna lui 2015 la propria cerere.

În tabelul definitiv al creanţelor publicat recent apar peste 400 de creditori. Datoriile totale înscrise în tabel se apropie de 305 milioane de lei. Dintre acestea, valoarea creanţelor garantate este de 104 mil. lei, adică mai bine de o treime din total. Una dintre aceste creanţe a fost preluată de recu­pera­torul polonez Kredyt Inkaso de la Uni­Credit Bank. Polo­nezii sunt deja cunos­cuţi în piaţă pentru că au cumpărat pachete mari de credite neperformante de la băncile locale care în ultimii ani şi-au curăţat portofoliile de NPL-uri. În piaţa locală, creanţele de acest tip pot fi pre­luate cu un preţ de până la 10-15% din valoarea no­minală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO