Companii

Recrutata de un antreprenor roman

Recrutata de un antreprenor roman

Coca Cascaval a fost in perioada 2001-2003 director de marketing al Antibiotice, iar din 2004 pana in 2008 a fost director executiv de marketing si relatii internationale.

02.09.2009, 16:41 302

Coca Cascaval, unul dintre cei mai vechi oameni din industria farmaceutica si care a avut timp de un an mandatul de director general al producatorului Antibiotice Iasi, a preluat recent pozitia de director executiv cu responsabilitati in coordonarea activitatii operationale a distribuitorului Polisano din Sibiu.

„In distributie ai posibilitatea sa vezi intreaga piata", a spus Coca Cascaval pentru ZF, motivand in acest fel decizia luata. Ea a preluat atributiile lui Valentin Toncean, care acum este consilier personal al actionarului majoritar al Polisano, Ilie Vonica.

Coca Cascaval, 44 de ani, va coordona un business de peste 180 mil. euro, de trei ori mai mare comparativ cu afacerile Antibiotice. Polisano se afla pe locul patru in topul distribuitorilor de medicamente din Romania, potrivit datelor centralizate de ZF, cu o cota de piata de circa 8-9%.

In primavara, la conducerea Antibiotice a fost numit Ioan Nani, care a coordonat compania pana in 2008. 

Coca Cascaval a renuntat la activitatea de la Antibiotice dupa 18 ani in aceasta firma, ea angajandu-se aici in 1991 ca inginer chimist la sectia de penicilina. In perioada 2001-2003, Cascaval a fost director de marketing al producatorului, iar din 2004 pana in 2008 a fost director executiv de marketing si relatii internationale.

Afacerea din distributie a Polisano a fost demarata de Vonica in 1994. El mai investeste in domeniul serviciilor medicale, pe segmentul clinicilor private, al centrelor de dializa si al centrelor de fertilizare in vitro. La nivelul anului trecut afacerile grupului au fost de peste 200 mil. euro.

Distributorii de medicamente fac cele mai mari rulaje din economie, fiind in acelasi timp si cea mai compexa afacere din industrie. Majoritatea au avut pierderi anul trecut, pe fondul deprecierii leului, insa potrivit datelor existente pana acum ar putea trece pe profit in 2009. In distributie, Polisano concureaza cu Mediplus, Relad, Farmexim, Farmexpert.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO