Companii

Rebranding de 4 mil. euro pentru General Motors

16.11.2006, 17:28 21

General Motors, importatorul local al marcilor Opel, Chevrolet si Saab, a demarat un program de rebranding al reprezentantelor auto in scopul unificarii marcilor din portofoliu, valoarea totala a investitiilor ridicandu-se la 4 mil. euro pana in 2009, in sume nete.
Procesul initiat de importatorul local face parte dintr-un program in valoare de 400 de milioane de euro demarat de General Motors impreuna cu 9.000 de dealeri din Europa.
"Dealerii trebuie sa realizeze noul design pentru showroom-urile marcilor GM pana in anul 2010, in cadrul programului de implementare a identitatii corporatiste care in Romania ar putea ajunge la suma de 4 milioane de euro", a declarat Cristian Oltean, directorul de marketing al GM Romania.
General Motors Romania dispune la nivel national de o retea de 41 de dealeri, din care 19 sunt distribuitori multibrand, avand in portofoliu marcile Opel si Chevrolet. Implementarea normelor de identitate in cadrul centrelor de prezentare mai mari, care vor cuprinde toate cele trei marci (Opel, Chevrolet si Saab), va necesita investitii de maxim 100.000 de euro pe unitate, investitii care vor fi impartite intre dealer si importator. In 2006, GM Romania a investit aproape 4 milioane de euro in promovarea noilor modele Chevrolet si Opel. Importatorul estimeaza ca va inregistra in acest an o cifra de afaceri de 185 mil. euro si va livra 18.500 de automobile, in crestere cu peste 70% fata de nivelul de anul trecut.
Primul dealer din Romania care a implementat normele GM in centrul de prezentare este Autoglobus Timisoara, dealerul marcilor Opel, Chevrolet si Saab. Autoglobus a finalizat recent o investitie de 4,1 mil. euro in dezvoltarea unui centru de retail. Autoglobus detinea un showroom in Timisoara, insa extinderea portofoliului de marci a necesitat relocarea complexului intr-o locatie vecina cu o suprafata de 20.000 de metri patrati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO