Companii

Realitatea cifrelor din medicina de laborator. Zeci de mii de teste PCR pentru depistarea Covid-19 şi numai 1.800 de medici specialişti. „Nu ar trebui să fie nevoie de o pandemie să îmbunătăţim activitatea“

Analiză

Cei 1.800 de medici specialişti din laboratoare reprezintă 2,8% din totalul de medici din România.

Cei 1.800 de medici specialişti din laboratoare reprezintă 2,8% din totalul de medici din România.

Autor: Georgiana Mihalache

08.11.2020, 10:41 370

 Cei mai mulţi medici au specializarea de medicină de laborator, 1.562 de persoane ♦ Specialităţile de laborator clinic, microbiologie, hematologie, biochimie au atras doar 230 de medici, din datele Colegiului Medicilor Români.

Specialitatea de medicină de laborator este susţinută de 1.800 de medici la nivel naţional, potrivit datelor oferite de Colegiul Medicilor din România, în contextul în care la nivel naţional sunt peste 4.000 de laboratoare, din datele de la Statistică, atât la stat, cât şi la privat.

Medicii de laborator sunt responsabili de validarea buletinelor de rezultate, asigură suport pentru restul angajaţilor laboratorului şi stabilesc procedurile din unitatea medicală.

„Nu avem o statistică a nevoii curente în domeniul laboratoarelor. O parte din activitatea de laborator este realizată şi de alte categorii de medici, biologi, chimişti, asistenţi de laborator care au nevoie de o certificare strictă. Cred că mai e nevoie de medici specialişti de laborator pentru că România este încă într-o etapă scăzută a utilizării diagnosticului de laborator ca principală metodă de diagnosticare a unei boli“, a spus pentru ZF Laurenţiu Luca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO