Companii

Răzvan Nica, BuildGreen: Următorul deceniu va oferi o atenţie solidă dezvoltării sustenabile pe segmentul imobiliar

Răzvan Nica, fondator şi managing director la BuildGreen:  Pe parcursul anilor, certificările au dobândit rolul strategic în designul, dezvoltarea şi administrarea clădirilor, acţionând ca instrumente pentru asigurarea calităţii per ansamblu a proprietarilor.

Răzvan Nica, fondator şi managing director la BuildGreen: Pe parcursul anilor, certificările au dobândit rolul strategic în designul, dezvoltarea şi administrarea clădirilor, acţionând ca instrumente pentru asigurarea calităţii per ansamblu a proprietarilor.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

13.04.2021, 17:30 404

♦ Clădirile pentru care recepţia la terminarea lucrărilor se efectuează în baza unei autorizaţii de construire emise începând cu 31 decembrie 2020 trebuie să respecte standardul nZEB, adică să aibă un consum de energie aproape egal cu zero.

În România existau la finalul lui 2020 peste 330 de proiecte imobiliare certi­ficate conform nor­melor BREEAM şi LEED, cele mai cunoscute norme privind dez­vol­tarea sustenabilă la nivel global, arată datele BuildGreen, companie de consultanţă pe segmentul de certificări sustenabile şi dezvoltare a clădirilor eficiente. Numărul este extrem de redus raportat la stocul total de imobile, dar dezvoltatorii fac paşi pentru a duce ponderea mai sus.

„Pe parcursul anilor, certificările au dobândit rolul strategic în designul, dezvoltarea şi admi­nis­trarea clădirilor, acţionând ca instru­mente pentru asigurarea calităţii per ansamblu a proprie­tarilor. Astfel, practicile de dezvoltare sustenabilă au început să fie aplicate în toate segmentele de piaţă - de la proiecte industriale, spaţii logistice sau fabrici la centre comerciale şi, mai recent, proiecte rezidenţiale sau spaţii publice“, spune Răzvan Nica, fondator şi managing director la BuildGreen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO