Companii

Răzvan Copoiu, Signify România: Vrem LEDificarea României, proces din care se pot obţine economii de 75 mil. euro în iluminatul public

Răzvan Copoiu, general manager Signify România & District South Eastern Europe

Răzvan Copoiu, general manager Signify România & District South Eastern Europe

Autor: Roxana Petrescu

29.03.2021, 18:15 163

♦ Circa 40% din consumul de energie al unui oraş reprezintă iluminatul public, media de vârstă a echipamentelor din sistemul local fiind de peste 20 de ani. Trecerea de la sistemele tradiţionale la cele cu LED, de exemplu, ar aduce economii de 75 de milioane de euro la nivel naţional, spune Răzvan Copoiu, general manager al Signify România & District South Eastern Europe.

Iluminatul public din România este format în prezent din circa 2 milioane de becuri, doar 2% din sistemele instalate fiind conectate, adică permit un schimb de date în timp real între ele astfel încât să ducă la gestionarea eficientă a procesului de iluminat public. La nivelul anului 2025, rata ar urma să ajungă la 35%, potrivit estimărilor companiei.

„Vrem LEDificarea României, acel salt de la zona convenţională la zona de iluminat inteligent, care ne va aduce foarte multe beneficii şi va face din România un partener mai aproape de viziunea Europei de Vest“, a mai precizat repre­zentantul Signify România (fostul Philips Lighting) în cadrul celei de-a zecea ediţii a ZF Power Summit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO