Companii

Răscoala ţăranilor din Vaslui contra americanilor de la Chevron

Răscoala ţăranilor din Vaslui contra americanilor de...

Autor: Loredana VOICULESCU

16.10.2013, 18:03 691

Aproximativ 500 de persoane din satul Siliştea, comuna Pungeşti din judeţul Vaslui, protestează, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, în perimetrul unde compania Chevron va amplasa prima sondă de explorare a gazelor de şist, iar în timpul manifestaţiei doi localnici au leşinat, având nevoie de îngrijiri medicale.

Protestele sunt transmise live stream pe canalul TV Pungeşti. Canalul online, preluat de televiziunile de ştiri de la Bucureşti, este administrat de Virgil Iordache, preşedintele unui ONG, care se numeşte Asociaţia Cetăţenilor Abuzaţi din Iaşi. Iordache a declarat pentru gândul că transmite de la faţa locului folosind „un laptop şi un mobil conectat la internet” şi că este ajutat în transmisie de Bogdan Albu, care „a organizat în Bârlad proteste anti-Chevron”. „Este măcel aici, doamnă”, ne-a transmis Virgil Iordache.

Deja, pe reţelele sociale se creează grupuri de susţinere a protestului de la Pungeşti. Asociaţiile ecologiste se organizează pe Facebook, invitându-i pe cei care se opun gazelor de şist să se deplaseze în comuna vasluiană. Citiţi mai mult despre răscoala ţăranilor din Vaslui contra americanilor de la Chevron pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO