Companii

Raluca Radu, Answear.ro: Vânzările au crescut cu 10% în perioada martie-aprilie. Piaţa de fashion online, care în 2018 valora 250 mil. euro, s-ar putea dubla în decursul anului 2020

Raluca Radu, Answear.ro: Vânzările au crescut cu 10%...
22.04.2020, 15:04 152

Retailerul polonez de fashion online Answear.ro a înregistrat creşteri de aproximativ 10% a vânzărilor în perioada 1 martie – 20 aprilie 2020, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a trecerii consumului în mediul online.

„Trecerea cumpărăturilor offline către online a însemnat deja o creştere de 40% a vânzărilor pe perioada 1 – 20 aprilie şi o creştere per total de 10% a vânzărilor pentru perioada 1 martie – 20 aprilie 2020”, spune Raluca Radu, country manager Answear România.

De asemenea, vânzările retailerului online au crescut cu 50% în weekendul de Paşte, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar categoriile care au înregistrat cele mai mari creşteri au fost pantofii sport, tricouri, rochii, bluze, hanorace, jachete, jeans şi cămăşi.

„Observăm per total o creştere a comenzii medii pe ANSWEAR.ro şi o creştere a vânzărilor pe brandurile medium-high pe care le avem în portofoliu. Devine clar că e-commerce-ul este salvarea pentru retail-ul tradiţional. Iar odată cu creşterea e-commerce-ului, acesta va rămâne un canal de vânzare important şi după trecerea pandemiei. Deducem din restul de date faptul că avem un public nou, care poate până acum cumpăra din magazinele fizice din mall-uri”, a adăugat Raluca Radu.

Ea consideră că piaţa de fashion online s-ar putea dubla în decursul anului 2020. „Este posibil să nu fie vorba despre o scădere a consumului, ci doar despre o mutare a acestuia către un alt canal de vânzare – online-ul.”

Piaţa locală de fashion online era estimată în 2018 la peste 250 de milioane de euro. Anul trecut, vânzările de articole vestimentare, încălţăminte şi accesorii fashion din România au înregistrat anul trecut o creştere de 50% în mediul online, potrivit estimărilor Answear.ro.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO