Companii

Raiffeisen Evolution a recrutat echipa de manageri pentru proiectul de 200 mil. euro Floreasca City

01.06.2007, 20:13 112

Raiffeisen Evolution, divizia de dezvoltare imobiliara a grupului austriac Raiffeisen, i-a recrutat la inceputul acestui an pe Ionel Giuglea, fostul director general al companiei de constructii Alpine si pe Monica Barcutian, fostul director financiar al diviziei locale de infrastructura si constructii a grupului Strabag, pentru a intensifica investitiile pe piata romaneasca.
Giuglea si Barcutian vor conduce subsidiara locala a Raiffeisen Evolution.
Raiffeisen Evolution va incepe la sfarsitul acestui an dezvoltarea proiectului imobiliar mixt Floreasca City din Capitala, care va cuprinde o cladire de birouri cu circa 30 de etaje si un centru comercial. Proiectul va atrage investitii de 200 de milioane de euro si va fi finalizat la sfarsitul anului 2009, potrivit reprezentantilor companiei.
"Procesul de schimbare a managerilor pentru divizia din Romania este finalizat si putem sa ne dezvoltam mai rapid pe piata locala. Practic, vom incepe la sfarsitul acestui an proiectul Floreasca City si vom achizitiona doua terenuri in Bucuresti si in provincie, pentru a dezvolta noi proiecte imobiliare", a declarat pentru ZF Karl Wallner, seful diviziei de project development CEE in cadrul Raiffeisen Evolution. Potrivit acestuia, Raiffeisen Evolution intentioneaza sa dezvolte un proiect rezidential, cel mai probabil in Capitala, si un proiect mixt, care sa cuprinda o zona comerciala, rezidentiala si cladiri de birouri in provincie. Raiffeisen Evolution are in prezent 10 angajati pe piata romaneasca, urmand ca numarul acestora sa creasca odata cu dezvoltarea businessului local.
Proiectul Floreasca City, aflat intre Calea Floreasca si Barbu Vacarescu, se va intinde pe o suprafata de 4 hectare si va cuprinde in prima faza un centru comercial, Promenade Mall, care va avea o suprafata totala de 50.000 mp, si o cladire de birouri, Sky Tower, de 33.000 mp. "Imobilul de birouri Sky Tower ar putea ajunge la o inaltime de 130 de metri, in functie de aprobarile pe care le vom primi de la Primarie", precizeaza Wallner. Ultima faza a proiectului va cuprinde inca un imobil de birouri, care va avea 12.000 mp.
Raiffeisen Evolution a dezvoltat imobilul de birouri Floreasca Tower, devenit ulterior Oracle Tower, pe care l-a vandut la sfarsitul anului 2005 cu 20 de milioane de euro catre compania austriaca de asigurari Uniqa. In plus, Raiffeisen Evolution a realizat complexul hotelier si de birouri Grand, in incinta caruia se afla hotelul JW Marriott.
Compania are sediul central la Viena si subsidiare in Ungaria, Polonia, Croatia, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Rusia, Ucraina si Romania, piete pe care deruleaza diverse proiecte imobiliare (birouri, spatii comerciale sau ansambluri rezidentiale).
Compania austriaca este detinuta de Raiffeisen Group in proportie de 80% si de Strabag AG Project Development Division, cu circa 20%, potrivit reprezentantilor companiei.

Proiectul Floreasca City
n Proiectul se va intinde pe o suprafata de 4 hectare.
n In prima faza se va construi centrul comercial Promeneda Mall. Ulterior, va incepe constructia imobilului de birouri Sky Tower, care va avea 33.000 mp.
n Ultima etapa a proiectului va include construirea unui imobil de birouri de
12.000 mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO