Companii

Rafo va lua un credit de 70 mil. euro pentru retehnologizare

Rafo vrea să împrumute 70 milioane euro de la acţionarul majoritar şi bănci, pentru retehnologizare

Autor: Carol Dan - Mediafax

15.03.2012, 11:20 379

Rafinăria Rafo Oneşti (RAF) vrea să împrumute 60 milioane euro de la creditori externi şi 10 milioane euro de la acţionarul majoritar, Petrochemical Holding Austria, sume pe care intenţionează să le utilizeze pentru modernizarea instalaţiilor.

Planul de modernizare se ridică la 70 milioane de euro şi va fi suspus aprobării acţionarilor în AGA programată pentru 18 aprilie, se arată într-un comunicat al rafinăriei transmis joi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Altă propunere vizează începerea negocierilor cu EximBank pentru acordarea unei scheme de garantare de până la 50 milioane de euro.

În urmă cu un an, Rafo anunţa că vrea să contracteze un credit de 80 de milioane euro, garantat de stat sau cu activele rafinăriei, pentru investiţii în modernizare.

Petrochemical Holding, înregistrată în Austria, deţine 96,5% din capitalul companiei.

Cele mai recente tranzacţii cu acţiunile Rafo au fost derulate la BVB marţi, la preţul de 1,1 lei/ unitate, în scădere cu 1,79%. La această cotaţie, Rafo are o capitalizare de 965,7 milioane de lei (221,5 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO