Companii

Radulea: Dorim sa atragem un lant hotelier de cinci stele

Radulea: Dorim sa atragem un lant hotelier de cinci stele

Ion Radulea, presedintele River Invest: Constructia hotelului va incepe odata cu dezvoltarea centrului comercial si va avea 400 de camere. In prezent, cel mai mare interes din partea lanturilor internationale este de a construi un hotel de cinci stele.

20.02.2007, 19:18 39

Dezvoltatorul proiectului Sema Parc din Capitala se afla in dicutii cu mai multe lanturi internationale pentru obtinerea unei francize pentru un hotelul de patru sau cinci stele din cadrul proiectului, inainte de a incepe constructia acestuia.
"Constructia hotelului va incepe odata cu dezvoltarea centrului comercial si va avea 400 de camere. In prezent, cel mai mare interes din partea lanturilor internationale este de a construi un hotel de cinci stele. Acum suntem in faza alegerii unui operator, urmand ca dupa incheierea acestui proces sa anuntam data inceperii constructiei", a declarat Ion Radulea, presedintele River Invest, dezvoltatorul proiectului Sema Parc. Radulea este si proprietarul firmei Semanatoarea Bucuresti.
Investitia in hotel se va ridica la circa 22 - 25 de milioane de euro, iar constructia va incepe in a doua parte a acestui an, potrivit reprezentantilor companiei. Constructia hotelului va trebui sa fie finalizata in primavara anului 2009, termen la care se va finaliza si constructia mall-ului si hipermarketului din Sema Parc.
Viitorul hotel va avea 22 de etaje si circa 400 de camere, extinse pe o suprafata construita de aproximativ 18.000 de metri patrati. Primele doua etaje vor fi corespondente cu mall-ul din zona comerciala a Sema Parc. Aceste prime doua etaje vor fi destinate spatiilor cu functionalitati extinse, cum ar fi sali de conferinte, restaurante, cafenele, zona de comunicatii specializate.
"Vom incepe constructia proiectului comercial in luna iulie. Pana in prezent am primit circa sase oferte de finantare si urmeaza ca in luna martie sa semnam contractul", afirma Radulea. In prezent sunt cereri de preinchiriere a circa 30% din proiectul comercial, inclusiv partea de hipermarket. Proiectul comercial va fi dezvoltat de grupul german ECE, unul dintre cei mai importanti operatori de centre comerciale din Europa.
"Temerile care au existat in ultimii ani privind capacitatea Bucurestiului de a inghiti foarte multe malluri s-au dovedit false. In Budapesta sunt circa 22 de centre comerciale de dimensiuni similare cu cele din Bucuresti si in continuare se dezvolta altele. Zona sectoarelor 1 si 6 este foarte importanta din punctul de vedere al numarului de locuitori si a veniturilor, dovada ca centrele comerciale din zona sunt mereu pline", precizeaza Radulea.
In plus, River Invest va incepe anul acesta dezvoltarea sectiunii rezidentiale din cadrul Sema Parc, care va cuprinde in prima parte 400 de apartamente, dintr-un total de 1.000 de locuinte.
"Avem o cerere potentiala de apartamente de la circa 360 de persoane si intentionam sa cream o comunitate, prin vanzarea locuintelor catre consumatorul final. Nu dorim sa vindem apartamentele unor fonduri de investitii", explica Radulea. Autorizatia de constructie pentru sectorul rezidential va fi obtinuta pana in luna iulie a acestui an, urmand ca dupa aceea sa se inceapa constructia.
Proiectul imobiliar Sema Parc, cu o valoare estimata la circa 700 de milioane de euro, se construieste pe amplasamentul uzinei bucurestene Semanatoarea, care urmeaza sa fie relocata undeva in vecinatatea Capitalei. El va include cladiri de birouri, spatii comerciale si rezidentiale, cu o suprafata totala construita de 65,9 hectare, amenajate pe o suprafata de peste 42 de hectare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO