Companii

Radu Timiş revine la conducerea CrisTim şi aşteaptă afaceri de 84 mil. euro

Radu Timiş

Radu Timiş

Autor: Gabriel Razi

07.10.2014, 00:07 2906
Radu Timiş, antreprenorul care a pus bazele producătorului de me­ze­­luri CrisTim acum două decenii, re­vine la conducerea executivă a afa­­ce­rii sale după o pauză de aproa­pe un an, interval în care afa­cerea a fost con­dusă direct de fostul mi­­nistru de fi­nanţe Gheorghe Pogea, care a şi pă­răsit compania odată cu revenirea fon­datorului la cârma afaceri sale.

„A fost o pauză de şase-opt luni în care nu am condus executiv com­pa­nia, a doua pauză de acest gen pe care am luat-o. Gheorghe Pogea şi-a în­cheiat partea de analiză, şi-a în­che­iat lucrurile importante pe care le avea de făcut“, a spus pre­şe­din­te­le CrisTim. În schimb, antrepreno­rul l-a adus în companie pe Adrian Voca, în poziţia de direc­tor ope­raţional, care în trecut a făcut parte din echi­pa pro­ce­­sato­rului rival Aldis Că­lă­raşi, şi mizea­ză pe plusul care a venit în pri­mele opt luni ale anului din vânzările făcute în co­mer­ţul tra­di­ţional, dar nu negli­jează nici livră­rile către comer­cianţii multi­­na­ţionali sau camioanele în­căr­cate pentru co­mu­ni­tăţile de români din străinătate.

Procesatorul aşteaptă în acest an afaceri de 84 de milioane de euro la nivel de grup, o creştere de 20% faţă de anul trecut şi o rată a profita­bili­tă­ţii bru­te (EBITDA) de 9%, in­di­ca­tori ce prefigurează cele mai bune rezultate din ultimii şase ani, dar sub cele din 2008, anul record al CrisTim.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- strategia de creştere vizată de TImiş

- investiţiile derulate de companie în acest an; noi produse care vor fi lansate anul viitor 

- evoluţia diviziei de producţie şi procesare a laptelui; producţie, investiţii 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO