Companii

Radu Timis, fabrica de mezeluri CrisTim: Nu vand pachetul majoritar de actiuni

25.09.2007, 18:50 373

Omul de afaceri Radu Timis, presedintele si actionarul majoritar al liderului pietei locale de mezeluri CrisTim, cu afaceri pe segmentul de mezeluri in primele opt luni de 58 mil. euro, in crestere cu 13% comparativ cu anul precedent, spune ca nu intentioneaza sa vanda compania creata de el si sotia sa in 1995, singura varianta luata in calcul fiind semnarea unei tranzactii pentru cel mult 20% din titlurile companiei.
"Niciodata nu am avut intentia de a vinde compania, ci de a gasi o alta companie cu experienta in industrie care sa preia un pachet minoritar din actiunile CrisTim si alaturi de care sa realizam sinergii pe partea de infrastructura, logistica si vanzari. In urma discutiilor avute nu s-au gasit insa acele sinergii dorite", a declarat Radu Timis, presedintele grupului.
Reprezentantii CrisTim, companie a carei valoare se ridica anul trecut la 140 mil. euro, potrivit propriilor estimari, au purtat discutii pentru incheierea unui astfel de parteneriat atat cu producatorul spaniol Campofrio, cat si cu cel mai nou jucator de pe piata de mezeluri, Reinert.
Pe lista CrisTim s-a mai aflat si grupul Danish Crown, principalul furnizor de materie prima al companiei.
"Aceste discutii cu alte companii au existat si vor mai exista si peste un an si peste doi ani. Orice companie care este lider de piata intr-o tara este curtata de catre companii straine ori pentru a face parteneriate, ori pentru a vinde", a explicat Timis.
El a adaugat ca intre timp au fost gasite alte surse de finantare pentru a continua dezvoltarea afacerii.
"In ceea ce priveste procesarea si partea de logistica, in urmatorii ani avem posibilitati de a accesa fonduri bancare. Nu avem o datorie mare raportata la cifra de afaceri si nu este o problema de a merge mai departe cu banca", a spus actionarul CrisTim.
CrisTim a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri consolidata de 118 mil. euro si o marja operationala de 11%, in scadere de la 14% in 2005, pe fondul unor investitii mai mari in activitatea de productie.
Potrivit estimarilor companiei, CrisTim ar putea inregistra anul acesta o cifra de afaceri consolidata de 130 mil. euro si un profit operational de 7,2 mil. euro din activitatea de productie a mezelurilor.
Rezultatele obtinute de companie in primele opt luni ale anului se incadreaza in estimarile initiale facute de companie, reprezentantii CrisTim previzionand pentru acest an inregistrarea unor cresteri ale vanzarilor intre 10 si 15%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO