Companii

Radu Dinescu, UNTRR: Companiile care furnizează energie sunt pregătite să dezvolte staţii de alimentare cu gaz natural în România

Radu Dinescu

Radu Dinescu

Autor: Alina-Elena Vasiliu, Cristina Bellu

25.11.2021, 12:00 158

Dinescu a mai spus că, la nivel european, există 4.000 de staţii de alimentare cu gaz comprimat, 400 cu gaz natural lichefiat, în vreme ce, în România, sunt doar trei staţii cu gaz natural comprimat.

Companiile din energie au pla­nuri să dezvolte staţii de alimentare cu gaz natural comprimat pe piaţa locală, însă lipsa unei susţineri în vederea dezvoltării flotei de vehicule care să funcţioneze pe baza acestui combustibil este o piedică.

„Companiile care furnizează energie sunt pregătite să dezvolte staţii de alimentare cu gaz natural în România, dar spun că nu văd nicio stimulare de achiziţie a vehiculelor pe acest carburant. Pe de altă parte, producătorii prezintă aceste vehicule pe piaţa locală şi sunt transportatori care au şi cumpărat, dar din păcate nu pot să le promoveze foarte mult pentru că nu există staţii. În acest context, transportatorii din România sunt văduviţi în competiţia cu ceilalţi trasportatori din Europa“, a spus Radu Dinescu, se­cretar general al Uniunii Naţionale a Transporta­to­ri­lor Rutieri din România (UNTRR), la videoconferinţa ZF Economia verde dedicată transporturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO