Companii

Radiografia relaţiilor economice dintre România şi Kazahstan: Schimburile comerciale sunt departe de maximele de acum un deceniu, dar înainte de pandemie erau pe un trend puternic ascendent

Autor: Cristina Roşca

16.12.2020, 00:03 81

 România a exportat în Kazahstan în primele şapte luni din 2020 produse în valoare de 41 de milioane de dolari, cu 18% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut  Principalele produse exportate au fost echipamentele electrotehnice, metalele comune şi articole din acestea, produsele din industria chimică, masele plastice şi cauciucul şi produsele regnului vegetal  În aceeaşi perioadă, valoarea importurilor din Kazahstan s-a ridicat la 688 mil. dolari, acestea fiind cu 35,9% mai mici ca în primele şapte luni din 2019  Principalul produs de import, cu peste 99% din valoare, este ţiţeiul.

„Republica Kazahstan repre­zin­tă pentru România cel mai important partener co­mercial din Asia Cen­trală“, potrivit informa­ţi­ilor de la Ministerul de Afaceri Externe (MAE).

România este o destinaţie importantă pentru exporturile kazahe, statul situân­du-se pe locul cinci în topul ţărilor de pro­ve­nien­ţă a importurilor extra-UE. Kazah­sta­nul se pozi­ţio­nează pe locul 39 în topul ţări­lor de desti­na­ţie a exporturilor româ­neşti ex­tra-UE, po­tri­vit datelor publicate pe site-ul Camerei de Comerţ şi Industrie a Muni­ci­piului Bucureşti (CCIB).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO