Companii

PwC: Piaţa de M&A a depăşit anul trecut cifrele din 2020 atât ca valoare, cât şi ca volum. În 2020, s-au parafat 254 de deal-uri în valoare cumulată de 4,9 miliarde euro, conform aceleiaşi surse

PwC: Piaţa de M&A a depăşit anul trecut cifrele din...

Autor: Cristina Roşca

07.01.2022, 07:00 180

Piaţa locală de M&A a crescut în 2021 atât în valoare, cât şi în volum comparativ cu anul anterior, primul marcat de pandemia de COVID-19, spun reprezentanţii companiei de audit şi consultanţă PwC. Totodată, ei adaugă că trendul ascendent va continua şi în 2022.

„Deşi a început sub semnul prudenţei, 2021 a fost un an foarte bun pentru piaţa de M&A, în special a doua jumătate. Începând cu septembrie, discuţiile pe tranzacţii începute în urmă cu câteva luni sau discuţii preliminare între părţi s-au accelerat şi au fost încheiate mai multe acorduri. Credem că piaţa românească s-a aliniat trendului crescător din alte ţări europene, dar cu mici diferenţe specifice acestor pieţe“, spune Cornelia Bumbăcea, partener deals la PwC România.

Piaţa de fuziuni şi achiziţii a simţit iniţial din plin impac­tul pandemiei de COVID-19 care a blocat timp de mai multe luni o serie de negocieri şi a anulat altele. În a doua parte din 2020 însă, discuţiile au fost reluate, iar anul trecut, apetitul investiţional a continuat să fie vizibil în România.

„Estimăm că piaţa de fuziuni şi achiziţii va urma o tendinţă de creştere în 2022, stimulată de creşterea nivelului de încredere al investitorilor, susţinută de date macroeconomice încurajatoare, de excesul de lichiditate din pieţele financiare locale şi internaţionale şi, respectiv, de promovarea Bursei de Valori Bucureşti la statutul de piaţă emergentă“, explică şi George Ureche, director M&A în cadrul PwC România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO