Companii

PwC a ajuns la o înţelegere într-un proces de detectare a unei fraudei de 5,5 mld. dolari într-unul din cele mai mari falimente bancare din SUA

PwC a ajuns la o înţelegere într-un proces de...

Autor: Bogdan Cojocaru

29.08.2016, 00:00 1138

PwC, cea mai mare firmă de audit din lume, a ajuns la o înţelegere într-un proces de fraudă de 5,5 miliarde de dolari deschis contra ei în cazul unuia dintre cele mai mari colapsuri bancare din istoria SUA. 

Cazul este considerat unul de referinţă în eforturile de a stabili responsabilitatea firmelor de audit în detectarea fraudelor, scrie Financial Times. PwC a fost acuzată că nu a reuşit să detecteze o conspiraţie pusă la cale de executivii de la Taylor, Bean & Whitaker (TBW), un fost creditor ipotecar, şi de directorii băncii Colonial Bank, care furniza credite către TBW.

PwC a emis opinii de audit pozitive pentru Colonial BancGroup, compania- mamă a băncii, timp de şase ani, până când aceasta s-a prăbuşit în 2009. Atunci s-a descoperit că multe dintre creditele date TBW erau garantate cu active care nu au existat. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO