Companii

Puma, SUV-ul produs de Ford la Craiova, a fost cel mai bine vândut model al constructorului american în România, Franţa şi Spania

Puma, SUV-ul produs de Ford la Craiova, a fost cel mai...

Autor: Bogdan Alecu

14.04.2021, 13:00 258

Ford Puma este modelul cu cele mai multe înmatriculări de auto­turisme noi în România la nivelul primelor trei luni ale acestui an, potrivit datelor publicate de Direcţia Regim Permise de Con­ducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). În primele 3 luni din 2021, s-au înmatriculat 648 de unităţi, comparativ cu 94 în aceeaşi perioadă a anului trecut. În 2020 maşina tocmai se lansa pe piaţa locală.

Creşterea este semnificativă, Ford Puma ocupând acum locul al doilea în segmentul SUV-urilor mici din România, cu 14,45% cotă de piaţă, potrivit datelor Ford.

De asemenea, Puma este şi cel mai bine vândut model Ford în Franţa, cu 5.317 unităţi noi înma­triculate în primul trimestru, cla­sându-se pe locul 19 în Hexagon şi pe locul al cinci la  nivelul segmentului său după Peugeot 2008, Renault Captur sau Dacia Duster.

Şi în Spania Puma a fost cel mai bine vândut Ford în T1 cu 2.110 unităţi, în timp ce în Marea Britanie s-a aflat pe locul secund, cu aproape 7.600 de unităţi, fiind depăşit numai de Fiesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO