Companii

Pulsoximetrele, produsul vedetă al anului pandemic. Farmaciile şi retailerii mari vând zeci de dispozitive lunar de la începutul pandemiei, în timp ce anul trecut nici nu le aveau în portofoliu. George Echim, farmacist: „Populaţia este destul de anxioasă din cauza pandemiei, iar produsele care ar putea avea legătură cu depistarea sau prevenirea virusului sunt la mare căutare“

Nivelul normal de oxigen din sânge este între 95 şi 100%, în timp ce la persoanele infectate cu coronavirus această valoare poate scădea chiar până la 50%.

Nivelul normal de oxigen din sânge este între 95 şi 100%, în timp ce la persoanele infectate cu coronavirus această valoare poate scădea chiar până la 50%.

Autor: Alexandra Matei

20.10.2020, 12:00 783

Pulsoximetrele, dispozitive ce măsoară concentraţia oxigenului din sânge, au devenit unul dintre produsele vedetă ale anului pandemic, cu preţuri care încep de la 50, 60 de lei, dar pot să ajungă şi la peste 500 de lei. Ieri, la ora 16, pe site-ul Farmaciei Tei, unul dintre  cele mai importante branduri din retailul farmaceutic, din 13 modele diferite de pulsoximetre listate în magazinul online, zece erau indisponibile. Şi în farmaciile clasice aceste produse sunt la mare căutare.

„Comparativ cu ce se vindea anul trecut în această perioadă, au crescut mult vânzările pe sectorul pulsoximetrelor. Nici nu ştiu dacă aveam aceste dispozitive în tot lanţul de farmacii în 2019. Solicitările pentru pulsoximetre erau foarte rare. Cele mai populare luni în ceea ce priveşte numărul vânzărilor au fost septembrie şi octombrie. Populaţia este destul de anxioasă din cauza pandemiei şi, din ultima lună, situaţia este într-o deteriorare continuă, astfel încât toate produsele care ar putea avea legătură cu depistarea sau prevenirea virusului sunt la mare căutare acum“, a declarat pentru ZF George Echim, farmacist şi administrator al Farmaciei Ardea­lul din Piatra-Neamţ, cu afaceri de 14 mil. euro anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO