Companii

Proprietarul Zara a închis magazinele stradale din Sibiu şi le-a mutat la mall. Spaniolii de la Inditex aveau două magazine stradale în oraşul din centrul ţării, este vorba de Zara şi Massimo Dutti

Proprietarul Zara a închis magazinele stradale din Sibiu...

Autor: Cristina Roşca

25.12.2019, 13:00 41699

Grupul de modă Inditex, deţinut de miliardarul Amancio Ortega, mai are în România un singur magazin stradal, în Piteşti, după ce a închis două astfel de unităţi în Sibiu. În oraşul din inima ţării au tras obloanele cele două magazine stradale - Zara şi Massimo Dutti -, pentru ca gigantul să meargă cu şase branduri (inclusiv cele două menţionate anterior) în mallul NEPI din oraş, potrivit datelor ZF.

Decizia a venit în contextul în care România nu are în niciun oraş o arteră de shopping consacrată, nici măcar în Capitală.

Gigantul are în România 136 de magazine offline sub opt branduri, după o serie de deschideri şi relocări operate în 2019. Mai exact, retailerul a închis cele cinci magazine (Zara, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear şi Massimo Dutti) pe care le deţinea în mallul Iulius din Timişoara pentru a deschide în complexul Iulius Town (ce include şi mallul Iulius), dar în altă zonă, un total de şapte unităţi, mai exact toate cele cinci închise, dar şi un Oysho şi un Zara Home, conform surselor ZF. De asemenea, compania a deschis în Cluj-Napoca, în centrul comercial Vivo unităţi Massimo Dutti, Oysho şi Zara Home.

Anul viitor se vor deschide cel puţin încă nouă unităţi, mai spun sursele ZF. La nivel de grup, Inditex este de departe cel mai puternic jucător din moda românească cu afaceri cumulate din offline de peste 1,7 mld. lei anul trecut, plus 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO