Companii

Proprietarul unei companii de 133 mil. euro: „Dacă te aştepţi să facă Guvernul ceva pentru tine trebuie să fii nebun“

Proprietarul unei companii de 133 mil. euro: „Dacă te aştepţi să facă Guvernul ceva pentru tine trebuie să fii nebun“

Foto Shutterstock

Autor: Mirabela Tiron

16.07.2012, 00:07 3031

Mircea Mihăilescu, proprietarul grupului de firmei Transport Trade Services din domeniul logisticii, transportului fluvial şi feroviar de mărfuri cu afaceri de 92 mil. euro anul trecut, spune că jumătate din încasările sale vin din serviciile prestate clienţilor străini şi că România are o singură şansă: exporturile.

"Mai durează mult până vom ajunge la nivelul de trai al nemţilor, care consumă ce produc", a spus Mihăilescu pentru Ziarul Financiar.

Antreprenorul a atras clienţi precum ISCOR, furnizorul naţional de minereu/cărbune din Africa de Sud, DBK, firma austriacă ce cumpără din Ungaria cărbune necesar pentru cocs, Arcelor Mittal, dar şi Interagro, Glencore, traderii de cereale Cargill şi Toepfer dar şi compania agricolă Agro Chirnogi.

Discretul om de afaceri a intrat în atenţia presei odată cu tranzacţia prin care IFC (International Finance Corporation), divizia de investiţii a Băncii Mondiale, a ajuns să deţină 9% din compania Transport Trade Services în urma unei investiţii de tip private equity de 12 mil. euro.

Întrebat cum percepe şi cum îi influenţează afacerea situaţia politică actuală, el a declarat că "dacă te aştepţi să facă Guvernul ceva pentru tine trebuie să fii nebun, iar eu nu sunt. Îmi este indiferentă politica, nu mă interesează."

Citiţi materialul integral pewww.zfcorporate.ro

Mircea Mihăilescu, antreprenorul din spatele grupului TTS cu afaceri de 92 de milioane de euro:"În trei - patru ani vom lista compania la Bursă. Poate la cea din Viena sau din Frankfurt"

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO