Companii

Proprietarul restaurantelor City Grill investeste 7 milioane de euro in hoteluri anul viitor

26.11.2007, 19:57 23

Omul de afaceri Dragos Petrescu, proprietarul grupului City Grill- Caru' cu Bere, va investi anul viitor 3,5 mil. euro in construirea, la Predeal, a unui hotel de tip tirolez, specific statiunilor montane din Austria. "Hotelul va avea ca obiectiv principal conferintele, team building-urile si va cuprinde un centru de tratament si infrumusetare, sauna pentru 20 de persoane, jacuzzi si piscina", a declarat Dragos Petrescu, director executiv al retelei City Grill.
Constructia hotelului, care va avea 40 de camere, o sala de conferinte pentru circa 60 de persoane si doua restaurante, va incepe in primavara anului viitor si va dura aproximativ un an.
Tot pentru 2008 grupul City Grill are alocat un buget de 3,5 mil. euro pentru achizitionarea unui hotel deja existent in Capitala. " Cautam un hotel de trei stele, care sa aiba intre 30 si 40 de camere, bugetul alocat acestei achizitii nepermitandu-mi sa vizez un hotel de nivel mediu-mare", spune Petrescu. Hotelul va avea ca target clientii de tip corporate si va fi orientat spre afacerile de nivel mediu. Printre hotelurile vizate de proprietarul City Grill se numara Class Hotel si Hotel Trianon. "Nu vom mai investi in alte locatii pe piata hoteliera, obiectivul principal pentru anii urmatori fiind dezvoltarea retelei de restaurante", spune Petrescu.
El a achizitionat anul trecut si fostul sediu al Bibliotecii Metropolitane situat pe bulevardul Pache Protopopescu din Capitala, dar nu intentioneaza sa-l transforme intr-un hotel, din cauza spatiului mic aflat in exploatare. "Un hotel cu 15-20 de camere nu este rentabil. Eficienta se simte de la minimum 40 de camere", explica proprietarul grupului. Cladirea are patru niveluri, primele doua fiind destinate amenajarii unui restaurant. Celelalte doua etaje vor fi transformate, cel mai probabil, intr-un centru de business.
Grupul City Grill a inceput si extinderea unei noi retele de restaurante, Buongiorno, prima locatie fiind deschisa in urma preluarii restaurantului Casa di David. Grupul City Grill estimeaza ca pana in 2010 lantul de restaurante va ajunge la 10 unitati, investitia totala ridicandu-se la 4 mil. euro.
Urmatoarele doua restaurante Buongiorno vor fi deschise anul viitor, suma alocata amenajarii unui restaurant ridicandu-se la 250.000 de euro.
Pe langa restaurantele Buongiorno, City Grill si Caru' cu Bere, omul de afaceri detine si doua cafenele City Cafe. Anul acesta grupul de restaurante detinut de s Petrescu va ajunge la o cifra de afaceri de peste 11 milioane de euro. Pentru 2008 afacerile rulate se vor ridica la 15 milioane de euro, pricipalii factori de crestere fiind deschiderea unitatilor Buongiorno, dar si a patru restaurante City Grill.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO