Companii

Proprietarul Navrom a luat de la Siemens locomotive de 5 mil. €

Autor: Adrian Ionut Cojocar

20.01.2011, 23:56 348

Operatorul feroviar Cargo Trans Vagon, parte a grupuluiTransport Trade Services (TTS) controlat de omul de afaceri MirceaMihăilescu, a semnat un contract în valoare de 5 mil. euro pentruachiziţia a două locomotive electrice de ultimă generaţie de laSiemens. Contractul include şi asigurarea mentenanţei.

În urmă cu doi ani compania mai cumpărase două locomotive deacest tip tot de la Siemens, despre care reprezentanţiiproducătorului german spun că au un consum cu 25% mai scăzut şi potremorca trenuri cu tonaje sporite cu până la 50% comparativ cu celeexistente la ora actuală în România.

Cargo Trans Vagon a avut în 2009 afaceri de 48,3 mil. lei (11,4mil. euro) şi un profit de 1,57 mil. lei (371.000 de euro). Pilonulprincipal al grupului TTS este Navrom Galaţi, care în 2009 a avutafaceri de 156,2 mil. lei (37 mil. euro).

Mihăilescu s-a duelat pe Bursă la finele anului trecut cu veriiDuşu, proprietarii producătorului de BCA Celco Constanţa, pentrucontrolul operatorului portuar Socep Constanţa (SOCP).

TTS a ajuns în luna septembrie a anului trecut la o participaţiede aproape 14% din acţiunile Socep în urma unor tranzacţii învaloare de 4-5 milioane de euro, iar grupul Celco a răspuns cu alteachiziţii de titluri Socep în valoare de 3 mil. euro care au condusla o creştere puternică a acţiunilor operatorului portuar peBursă.

Grupul TTS al omului de afaceri Mircea Mihăilescu este unuldintre cei mai mari operatori de transport din România, acţionândmai cu seamă în zona transportului naval prin intermediul floteifluviale deţinute de compania Navrom şi pe segmentul de transportferoviar prin firma Transfer International Spedition (TIS).

Grupul mai deţine un operator portuar de mărfuri tip vrac înConstanţa, TTS Operator, care operează peste 2 mil. tone anual şidispune de silozuri pentru depozitare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO