Companii

Proprietarul Consola Grup face un lant hotelier de patru stele

Proprietarul Consola Grup face un lant hotelier de patru stele

Nicolae Bostina ia in considerare vanzarea unui pachet de pana la 50% din actiunile companiei

18.02.2008, 22:03 2080

Consola Grup, care construieste primele doua cladiri de birouri din proiectul Sema Parc din Capitala, va dezvolta un lant hotelier de patru stele si o serie de proiecte rezidentiale in care va investi circa 46 mil. euro.
"Vom incepe investitiile imobiliare proprii, pentru ca avem propriul departament de proiectare si putem dezvolta singuri proiectele. Vom accesa anul acesta un credit de 46 de milioane de euro, pentru care suntem in negocieri cu BRD. Proiectele pe care le vom dezvolta vor fi de doua feluri, cele pe care le vom vinde, respectiv proiecte rezidentiale si industriale, si altele pe care le vom pastra, respectiv un lant de hoteluri de patru stele", a declarat Nicolae Bostina, directorul general al Consola Grup. Potrivit acestuia, in 2008 urmeaza sa fie ales un operator hotelier international.
Hotelurile vor avea cate 30-50 de camere, iar compania se afla in negocieri pentru achizitionarea unor terenuri in mai multe orase din tara, situate in zone turistice.
"Am infiintat o firma separata Consola Investments, care se va ocupa de dezvoltarea proiectelor imobiliare. Vrem sa investim in proiecte rezidentiale de dimensiuni mici si medii cu circa 50-100 de apartamente", spune reprezentantul companiei.
Consola a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 44 mil. euro, in crestere cu 60% fata de anul precedent, datorita numarului mare de contracte derulate in 2007. Potrivit lui Bostina, compania a inregistrat in ultimii ani o crestere rapida, 2008 urmand sa fie un an de consolidare a businessului. "Anul trecut am inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 60% a cifrei de afaceri, insa pentru 2008 ne-am bugetat o majorare de doar 15% pentru ca vrem sa ne consolidam compania", explica Bostina, care a fost sef de santier la unitatile 1 si 2 de la Centrala Nucleara Cernavoda inainte de '89. Ulterior, a fost director general adjunct la Trustul de Constructii Industriale Bucuresti.
Compania detine o baza de productie intinsa pe 4,5 hectare langa bulevardul Theodor Pallady, unde se afla depozitele de fier, cofraje, o fabrica de profile din PVC si aluminiu si o capacitate de productie de otel fasonat.
"Suntem dimensionati pentru proiecte mari, de circa 15-16 milioane de euro si dupa ce vom consolida afacerea vrem sa avem in portofoliu cat mai multe proiecte mari", spune Bostina, care a fost implicat prin intermediul mai multor firme de constructii in lucrari in Germania, Israel, Libia sau Sri Lanka. Compania vrea sa deschida in fiecare an trei santiere mari, care sa implice impreuna cu firmele subcontractoare circa 600 de angajati, si inca trei santiere de marime medie.
"Am derulat lucrari in Israel si in Germania. In prezent mai avem doar o sucursala in Germania, unde lucreaza 125 de romani la construirea unui viaduct de 1,2 kilometri, insa ne gandim sa inchidem activitatea de acolo pentru a ne concentra doar pe piata romaneasca", afirma reprezentantul Consola.
Compania a renuntat la contractele cu statul inca de acum trei-patru ani, pentru ca prefera sa semneze contracte doar pentru lucrari private. Pentru a extinde afacerea, Bostina ia in considerarea vanzarea unui pachet minoritar catre un fond de investitii sau jucator strategic, care sa permita intensificarea investitiilor in dezvoltarea companiei. "Luam in considerare vanzarea unui pachet de pana la 50% din actiuni. Am facut o evaluare a companiei si am primit mai multe oferte, dar deocamdata nu am finalizat nimic", explica Bostina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO