Companii

Proprietarii de pensiuni: Şi autorităţile trebuie să ne sprijine ca să avem unităţile ocupate. Un spaniol: „Trebuie îmbunătăţită infrastructura de acces“

Proprietarii de pensiuni: Şi autorităţile trebuie să...

Autor: Mirabela Tiron

25.10.2013, 00:06 63
„În Sinaia este turism de weekend, doar în zilele de sâmbătă reuşim să avem toate camerele ocupate, în timp ce vineri se ocupă doar 50% din camere, iar duminică turiştii pleacă“, a spus Sorin Silviu Petcu, proprie­ta­rul pensiunii New Aosta Garden, de trei mar­garete, din Sinaia, prezent ieri la eve­ni­mentul de anunţare a rezultatelor proiec­tului „Întreprinzători în turism-Pensiuni în Ro­mânia“, realizat de Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri (FNTM).
 
El a participat la programele de educare şi consultanţă a antreprenorilor din turism organizate de FNTM, ce a desfăşurat la nivel naţional în perioada februarie 2011-octombrie 2013 proiectul menţionat mai sus, care a avut un buget de 19 milioane de lei (4,3 mil. euro) bani europeni, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007-2013.
 
Pentru a atrage cât mai  mulţi turişti, cei care conduc pensiuni ar trebui să păstreze spe­cificul locului, să creeze circuite tematice pentru a le facilita cunoaşterea zonei  şi să se dife­renţieze de competitori, după cum arată FNTM într-o broşură a întreprinzătorilor din turism.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO