Companii

Proprietarii Cărtureşti deschid o librărie pe 1.000 de metri pătraţi într-o clădire istorică din centrul Capitalei

Proprietarii Cărtureşti deschid o librărie pe 1.000 de...

Autor: Mirabela Tiron

09.02.2015, 17:23 801

Proprietarii lanţului Cărtureşti vor deschide pe 12 februarie o librărie nouă într-o clădire monument din centrul istoric al Capitalei, numit㠓Cărtureşti Carusel”, ce se va întinde pe 1000 de metri pătraţi. Valoarea investiţiei nu a fost făcută publică.  “Situată pe strada Lipscani, la numărul 55, librăria se desfăşoară pe şase niveluri însumând 1000mp. Cărtureşti Carusel este un experiment de locuire culturală a centrului vechi, oferind un spaţiu pentru lectură, socializare şi explorare artistică a inimii oraşului. Cu un bistro la ultimul etaj, un spaţiu multimedia la subsol şi o galerie dedicată artei contemporane la primul etaj, librăria se pregăteşte să spună o nouă poveste pe o stradă cu o vibrantă tradiţie comercială”.

Clădirea în care va funcţiona librăria datează din secolul al XIX-lea şi a intrat  în posesia celebrei familii de bancheri Chrissoveloni în 1903, iar în perioada comunistă a fost confiscată şi transformată în magazinul Familia. După 1990, imobilul a fost recuperat şi reabilitat de proprietarul actual, Jean Chrissoveloni, potrivit oficialilor Cărtureşti. “Ne-am structurat propunerea în jurul ideii de comunicare între vechi şi nou. Folosind un limbaj contemporan, am redus la minim elementele cromatice pentru a lăsa loc jocului de lumini şi umbre generat de luminatorul central. Forma sinuoasă şi diafană a supantelor generează dinamică şi adaugă ritmicităţii şi simetriei clădirii un caracter ludic, asemenenea unui carusel în mişcare," au declarat reprezentanţii Square One, care s-au ocupat de amenajarea spaţiului.

Lanţul Cărtureşti, afacere pornită în 2000 de doi antreprenori locali, Nicoleta Dumitru şi Şer­ban Radu, a vândut în 2014 un mi­lion de cărţi, atât ti­tlu­ri ro­mâ­neşti, cât şi carte de import, bu­sinessul librăriilor fiind de circa 11 milioane de euro.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO