Companii

Proporţiile dezastrului din turism măsurate prin rezultatele celui mai mare complex de wellness: Businessul Therme Bucureşti a scăzut cu 78%

Proporţiile dezastrului din turism măsurate prin...

Autor: Miruna Diaconu

01.06.2021, 17:29 2746

Complexul de relaxare şi wellness Therme din Bucureşti a înregistrat o scădere a veniturilor de 78% anul trecut, raportând venituri de doar 29,6 milioane lei, comparativ cu 2019, când cifra de afaceri a fost de 136 milioane lei, conform datelor Ministerului de Finanţe.

Therme Nord Bucureşti, compania care administrează complexul de welness şi relaxare Therme, a avut anul trecut pierderi de 24 milioane lei, aproape la nivelul cifrei de afaceri raportată anul trecut. În 2019, compania a avut un profit net de 11,5 milioane lei.

Therme Bucureşti este cel mai mare Therme din Europa, construit greenfield, pe o suprafaţă de 250.000 de metri pătraţi, având o suprafaţă totală indoor de peste 34.000 mp şi o capacitate de 4.000 de persoane simultan indoor.

Complexul Therme a fost deschis în ianuarie 2016 după o investiţie iniţială de circa 50 mil. euro. Ulterior, grupul austriac A-Heat a continuat să investească în unitatea de lângă Capitală, ajungând la un total de peste 100 mil. euro investiţi. În 2018, complexul a avut un profit de aproape 9 mil. lei (circa 2 mil. euro), de trei ori mai mare decât în anul precedent.

Complexul a fost semnificativ afectat de criza pandemică în contextul în care restricţiile privind centrele spa şi piscinele interioare au existat până la data de 1 iunie, când a intrat în vigoare un nou set de relaxări a măsurilor de restricţie privind limitarea răspândirii virusului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO