Companii

Proiect rezidential de 25 mil. euro la Corbeanca

24.03.2006, 00:00 30

100 de vile vor fi construite in urmatorii doi ani pe un teren de 7,5 hectare.

Compania Marr Capital va investi 25 mil. euro in dezvoltarea ansamblului rezidential Corbeanca Forest pe o suprafata de 7,5 hectare in zona Corbeanca, la 20 km. de Bucuresti, a anuntat compania imobiliara Eurisko, agentul exclusiv al proiectului.

"Toate avizele si permisele au fost obtinute, asadar vom incepe in martie executia lucrarilor de infrastructura locala, iar constructia vilelor va incepe pana in mai. Intregul complex va fi livrat pe piata in doi ani, iar prima vila va fi gata in septembrie anul acesta. Loturile de teren oferite spre vanzare au arii cuprinse intre 500 si 700 de metri patrati, iar suprafetele construite vor fi intre 220 de metri patrati pentru vilele individuale si 294 de metri patrati pentru cele cuplate", a afirmat Ala Buceatchi, director general la Marr Capital.

Marr Capital a achizitionat terenul din surse proprii, potrivit reprezentantilor companiei si negociaza imprumuturi bancare pentru amenajarea si ridicarea celor 100 de vile individuale sau cuplate.

Corbeanca Forest va fi construit de Opal Consulting, planurile fiind realizate de firma de arhitectura CenterPoint.

"Complexul va fi dezvoltat in trei etape. In prima faza se vor livra pe piata 20 de unitati, apoi se va construi in functie de rezervarile facute in timpul sau dupa epuizarea primului lot de case", a declarat Ionut Bordei, managerul departamentului de vanzari rezidentiale al Eurisko.

In interiorul complexului va exista un centru comercial pentru deservirea riveranilor, iar ansamblul va fi pazit non-stop si incercuit cu un gard de protectie.

In perioada 2006-2007 vor fi livrate pe piata proiecte rezidentiale ce vor depasi jumatate de milion de metri patrati, conform estimarilor Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI). Acestea vor asigura in jur de 7.000 de unitati locative, in timp ce necesarul pentru Bucuresti este de minim 50.000. In aceste conditii, preturile se vor stabiliza in jurul valorii de 1.000 de euro pentru un metru patrat in zonele semicentrale si sub aceasta valoare in periferii, reiese din datele ARAI.

In ceea ce priveste apartamentele de lux, zona va fi determinanta pentru stabilirea pretului. Acestea vor fi de 1.600-2.500 euro/mp pentru zonele rezidentiale si consacrate si de 1.200-1.500 euro/mp pentru zonele din vecinatatea acestora.

Dezvoltarea proiectelor de vile noi nu a cunoscut dinamica proiectelor pe verticala si datorita costurilor mai scazute ale terenurilor, cat si ale construirii lor pot deveni alternative pentru clasa cu venituri mici, dezvoltandu-se in zonele de periferie si extraorasenesti.

Spre deosebire de alti ani, 2005 a fost anul in care s-au inregistrat tot mai multe achizitii de terenuri in vederea construirii de proiecte rezidentiale mari si pe verticala. Cateva au fost lansate in 2005, urmand ca numarul acestora sa creasca in urmatorii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO