Companii

Profitul net al Ryanair a crescut cu 41% în T2 şi a ajuns la 843,1 milioane euro

Profitul net al Ryanair a crescut cu 41% în T2 şi a...

Autor: Anca Dumitrescu

02.11.2015, 12:14 79

Vânzările au urcat cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 2 miliarde de euro la 2,4 miliarde de euro, relatează MarketWatch.

În primul semestru fiscal profitul după taxe a avansat cu 37%, la 1,088 miliarde de euro, rezultatul fiind uşor peste aşteptările pieţei, de circa 1,064 miliarde de euro.

Directorul general al Ryanair, Michael O'Leary, a spus că rezultatele operaţionale solide au fost generate de cumularea rară a mai multor factori favorabili, între care aprecierea lirei, condiţiile meteo nefavorabile din Nordul Europei, stagnarea capacităţii de transport la nivelul industriei şi economiile generate de preţul scăzut al carburanţilor.

Operatorul aerian irlandez anticipează că în acest an va transporta 105 milioane de pasageri, cu 1 milion mai mulţi faţă de estimarea din septembrie. La începutul acestui an, Ryanair prognoza că va transporta peste 100 de milioane de pasageri.

Ryanair a anticipat în septembrie un profit net anual de 1,18-1,23 miliarde de euro şi 104 milioane de pasageri.

Compania a avertizat totuşi luni că performanţele financiare vor depinde de rezultatul rezervărilor din trimestrul patru.

Sezonul bun de vară a avantajat numeroşi transportatori aerieni. Operatorii low-cost EasyJet şi Wizz Air Holdings şi-au îmbunătăţit estimările, ca şi Deutsche Lufthansa şi International Consolidated Airlines.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO