Companii

Profit triplu la Eforie dupa fuziune

01.11.2004, 00:00 16

Societatea turistica Eforie Nord a obtinut in primele noua luni ale anului un profit net de 90,8 miliarde de lei (2,2 milioane de euro), de peste trei ori mai ridicat fata de profitul inregistrat in perioada similara a anului precedent.
In acelasi timp, cifra de afaceri realizata de companie a fost de patru ori mai mare in lei comparativ cu situatia din primele trei trimestre ale anului trecut, atingand in acest an 362 miliarde de lei (8, 8 milioane de euro).
In vara trecuta, Eforie a fuzionat cu alte companii detinatoare de hoteluri de pe litoral, Venus Sa, Saturn SA, Miorita Estival 2002 si Carmen Silva SA. Principalul actionar al tuturor companiilor care au fost implicate in aceasta fuziune este SIF Transilvania. Inainte de operarea fuziunii, Eforie a vandut mai multe active turistice incluzand mai multe restaurante si peste 1.000 de locuri de cazare.
Eforie incheiase primul semestru cu un profit net de 4,1 miliarde de lei, dupa ce in primele sase luni ale anului trecut, compania inregistrase o pierdere de 3,3 miliarde de lei. In general, primele sase luni ale anului sunt mai slabe pentru companiile turistice din cauza cheltuielilor mai mari cu pregatirea bazei materiale si a veniturilor reduse.
Veniturile totate obtinute de Eforie in primele noua luni au atins 465 miliarde de lei (11,4 milioane de euro) in crestere in lei cu peste 320% , in timp ce cheltuielile totale au fost de 345,7 miliarde de lei (8,4 milioane de euro), avand un ritm de crestere aproape egal cu cel al veniturilor.
 SIF Transilvania detine in cadrul Eforie 85% din actiuni, cel mai important actionar minoritar, fiind conform ultimelor informatii de pe piata, fondul de investitii Hyposwiss Danube Tiger cu aproape 10% din actiuni.
Actiunile Eforie sunt listate la Bursa de Valori, ultima tranzactie cu aceste actiuni perfectandu-se la pretul de  3.690 lei/actiune, in crestere cu peste 5% fata de cotatia precedenta. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 17,3 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO