Companii

Profit mai mare cu 63% pentru Winmarkt pe primele sase luni

23.09.2004, 00:00 20

Profitul net al companiei Winmarkt, controlata de grupul de fonduri de investitii New Century Holdings (NCH), a atins in primele sase luni ale anului 61 miliarde lei (1,5 milioane euro), in crestere cu 63% comparativ cu intervalul similar din 2003, se arata in raportul semestrial al companiei.
Veniturile totale companiei au insumat 118 miliarde de lei, si au fost obtinute in procent de 80% din activitatea de inchiriere a spatiilor comerciale detinute, se precizeaza in raport.
In acelasi timp, cifra de afaceri a companiei a avansat cu 44% in primul semestru pina la 92,5 miliarde lei (2,3 milioane euro), fata de nivelul raportat in aceeasi perioada din 2003.
Compania va incepe in acest an amenajarea unui centru comercial si de divertisment, pe amplasamentul magazinului Omnia din Ploiesti, proiect pentru care a alocat aproximativ 10 milioane euro.
Winmarkt Grand Center va cuprinde magazinul Omnia, galeriile comerciale si alte spatii adiacente, finalizarea lucrarilor fiind preconizata pentru 2005
De asemenea, compania mai are in vedere, pentru acest an, modernizarea si extinderea magazinelor Diana - Tulcea, Dacia - Buzau, Somes - Cluj si Petrodava - Piatra Neamt.
Winmarkt este proprietarul unei retele de 14 magazine universale in 12 orase din Romania. Anul trecut, lantul de magazine Winmarkt a obtinut un profit net de 111,4 miliarde lei (3 milioane euro), la o cifra de afaceri de 142, 5 miliarde lei (3,8 milioane euro).
Societatea Winmarkt  a fost infiintata in noiembrie 2001 in urma divizarii firmei Metex Galati si are ca pricipal obiect de activitate inchirierea de spatii comerciale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO