Companii

Profi pariază pe dezvoltarea în sistem de franciză şi vrea să deschidă sute de magazine operate de agenţi până la finalul anului

Profi pariază pe dezvoltarea în sistem de franciză şi...

Autor: Cristina Roşca

25.03.2021, 09:00 1114

Programul Agent Profi a fost lansat acum opt ani, însă accelerarea dezvoltării acestuia a început anul trecut.

Lanţul de magazine Profi, controlat de fondul de in­ves­tiţii Mid Europa Parteners, vrea să mai deschi­dă până la finalul lui 2021 câteva sute de magazine în sistem de franciză tip agent, faţă de 400 câte are în prezent.

„Programul Agent Profi a fost lansat acum opt ani, însă accelerarea dezvoltării acestuia a început anul trecut, odată cu stabilirea strategiei companiei pentru următorii cinci ani“, spune Petruţa Ioniţă, director de franciză Profi.

Profi are în total în România peste 1.400 de maga­zi­ne, iar compania are planuri să ajungă la 2.500 de super­mar­keturi şi unităţi de proximitate modernă până în 2024.

În ceea ce priveşte modelul de franciză tip agent, Profi oferă spre operare un magazin la cheie. Retailerul identifică spaţiul, face toate investiţiile necesare în ame­na­jarea spaţiului, mobilier, echipamente şi plăteşte chel­tuielile curente de funcţionare a magazinului.

Agentul trebuie să înfiinţeze o firmă şi să angajeze personalul necesar pentru operarea magazinului la standardele stabilite. 

„Pentru serviciile de management şi de operare a magazinului, Profi oferă agentului un comision lunar din vânzări şi un bonus anual.“ Petruţa Ioniţă spune că un agent poate ajunge la venituri similare cu cele ale unei poziţii de senior management

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO