LIVE: Acum la ZF Tech Day: Soluţii de smart metering. O discuţie cu Călin Neamţu, director general al Companiei de Apă Someş S.A.
Companii

Producţia industrială a României, cel mai important indicator pentru mersul industriei locale, a crescut în primele 8 luni cu 12,7 an/an. În august, industria a crescut cu 3% an/an, dar a scăzut cu 9,9% faţă de iulie 2021

Producţia industrială a României, care face circa 20% din economie, a crescut cu 12,7% (serie brută) în primele opt luni din an comparativ cu perioada similară a anului trecut, susţinută de industria prelucrătoare, care a bifat un avans de 13,7% şi de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat cu o creştere de 12,3%, arată datele transmise miercuri de Institutul Naţional de Statistică.

În aceeaşi perioadă, INS apreciază că industria extractivă a scăzut cu 1,6%.

Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, industria a înregistrat un avans de 13,1% comparativ cu perioada ianuarie-august 2020, ca efect al creşterilor înregistrate în industria prelucrătoare (plus 13,2%) şi producţia şi furnizarea  de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat ( plus 12,4%).

Industria extractivă a scăzut cu 2,1%.

(Sursa: INS)

În luna august 2021, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 3% faţă de august 2020, ca efect al creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (plus 7,4%), industria prelucrătoare ( plus 2,5%) şi industria extractivă (plus 0,5%)

Comparativ cu luna iulie 2021, industria a înregistrat o scădere de 9,9% (serie brută), trasă în jos de industria prelucrătoare (minus 11,4%), de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (minus 4%) şi de industria extractive (minus 1,6%).

Indicii producţiei industriale descriu evoluţia industriei pe total, pe secţiuni - industria extractivă, prelucrătoare şi producţia şi furnizarea de energie  electrică şi termică,  gaze, apă caldă şi aer condiţionat, pe diviziuni CAEN, precum şi pe marile grupe industriale.

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.