Companii

Producţia de vin, minus 3% în 2015

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Mădălina Dediu Panaete

05.04.2016, 00:07 572

Producţia de vin s-a redus anul trecut cu circa 3%, până la aproximativ 3,6 milioane de hectolitri, fiind al doilea an consecutiv de scădere pentru industrie, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Ministerul Agriculturii.

„Este o fluctuaţie normală a producţiei. Nu a fost un an care să iasă din parametrii normali nici din punctul de vedere al volumului, dar nici al calităţii. Unul dintre cei mai buni ani pentru sectorului vinului a fost 2008. Pentru un an la fel de bun avem nevoie de o vreme bună, acesta este principalul factor care influenţează calitatea vinului“, a spus Ovidiu Gheorghe, directorul general al Pa­tro­natului Naţional al Viei şi Vinului.

România se află pe locul 13 în lume din punctul de vedere al producţiei de vin, într-un top condus de Italia, Franţa şi Spania, potrivit datelor preliminare pentru anul 2015 estimate de Organizaţia Inter­na­ţională a Viei şi Vinului (OIV). Pe de altă parte, din punctul de vedere al suprafeţei cu viţă-de-vie, România se află pe locul cinci în Eu­ro­pa şi pe locul 11 în lume, cu o suprafaţă de circa 180.000 de hectare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO