Companii

Producţia de ciment a scăzut cu 11% anul trecut

Autor: Ioan Dornescu

27.03.2011, 23:36 53

Producţia de ciment a scăzut cu 11% anul trecut, de la 7,8milioane tone la 6,92 milioane tone, conform datelor transmise depatronatul de profil, CIROM. Vânzările interne au scăzut cu 12%, la6,85 milioane tone, iar exporturile de ciment şi clincher au urcatde trei ori, însă au totalizat doar 9.800 de tone.

Datele au fost furnizate de patronatul din industria cimentului şialtor produse minerale pentru construcţii din România CIROM, pebaza informaţiilor primite de la Institutul Naţional deStatistică.

Vânzările de ciment au fost influenţate negativ de absenţaproiectelor mari de construcţii, pe segmentul infrastructurii şiimobiliare, de scăderea drastică a puterii de cumpărare apopulaţiei şi de reducerea creditării bancare, a declarat IonCrângaşu, director executiv al CIROM. Piaţa cimentului din Româniaeste împărţită de subsidiarele grupurilor Lafarge (Franţa), Holcim(Elveţia) şi Heidelberg Cement (Germania).


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO