Companii

Producţia de ciment a crescut cu 8% în primul semestru

Autor: Ioan Dornescu

26.09.2011, 00:00 99

Producţia de ciment a crescut cu 8,1% în primul semestru din acest an, de la 2,94 mil. tone la 3,18 mil. tone, conform datelor transmise de patronatul de profil, CIROM. Vânzările interne de ciment au crescut cu 2,4% în intervalul analizat, de la 2,88 mil. tone la 2,95 mil. tone.

Evoluţia acestora ilustrează o uşoară revenire a consumului, datorată reluării unor lucrări începute în anii trecuţi, dar nu reprezintă consolidarea unei tendinţe de creştere solidă, a declarat Ion Crângaşu, director executiv al CIROM.

"Apreciem că şi în trimestrul al treilea consumul pe piaţa internă se va menţine la un nivel redus, dar superior anului 2010", a adăugat el. Exporturile de ciment şi clincher, semifabricat din care se obţine cimentul, s-au ridicat la aproximativ 111.000 tone în intervalul analizat, în condiţiile în care în perioada ianuarie-iunie 2010 nu au fost realizate livrări externe. Datele sunt furnizate de Patronatul din industria cimentului şi altor produse minerale pentru construcţii din România CIROM, pe baza datelor primite de la Institutul Naţional de Statistică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO