Companii

Producţia de biciclete „made in Romania“ s-a dublat în ultimii trei ani

Producţia de biciclete „made in Romania“ s-a dublat...

Autor: Cristina Roşca

31.08.2015, 00:07 5652

România se apropie „ameninţător“ de podiumul celor mai mari producători de biciclete din UE după ce şi-a dublat producţia în ultimii trei ani.

Anul trecut companiile prezente în România au realizat 820.000 de biciclete, un nivel record pentru piaţa locală ce i-a permis să urce pe locul şase în UE, depăşind ţări precum Franţa şi Portugalia în spatele cărora a stat în fiecare din ultimii ani, potrivit datelor Aso­ciaţiei Industriei Europene a Bici­cletelor COLIBI.

„Văd un potenţial mare de dezvoltare pe piaţa de biciclete din România, românii fiind tot mai interesaţi să îşi cumpere vehicule pe două roţi. Mai mult, Ro­mânia este un produ­cător important de biciclete, iar noi suntem în negocieri cu jucă­tori importanţi pentru a alimenta magazinele de pe piaţa locală“, spune Antoniu Niţuleasa, directorul general al retailerului de echipamente sportive Intersport. 

Cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală a producţiei de biciclete şi părţi componente sunt Eurosport DHS (acţionari din Germania şi China), Mechrom In­dus­try (acţionariat italian) şi Madirom Prod (deţinut de Decathlon).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO