Companii

Producătorul Zewa vrea să construiască o fabrică de 21 mil. euro în judeţul Prahova

Producătorul Zewa vrea să construiască o fabrică de...

Autor: Cristina Roşca

15.09.2016, 00:07 4071

Grupul suedez Zewa, unul dintre cei mai cunoscuţi pro­ducători de hârtie de la nivel mondial, un gigant cu afaceri de 12 mld. euro şi 50.000 de salariaţi, are în plan dezvoltarea unei fabrici în România, în comuna Păuleşti din judeţul Prahova, un proiect cu o valoare de circa 21 mil. euro.

Compania SCA Hygene Products, prin care grupul suedez operează pe piaţa locală, are în plan un proiect de investiţii în România ce presupune construirea unei serii de hale de producţie precum şi achiziţia de echipamente în judeţul Prahova, potrivit unui document oficial.

Valoarea totală a proiectului este de circa 94 de milioane de lei (21 de milioane de euro), din care 42 de milioane de lei erau un ajutor de stat pe care compania l-a solicitat.

Dosarul SCA Hygene Products este însă unul dintre cele 30 de dosare respinse de către Guvern dintr-un total de 36 de proiecte de investiţii. Astfel, pe lista companiilor respinse se mai află atât afaceri româneşti precum AdePlast sau Teraplast, dar şi businessuri internaţionale precum De’Longhi, Tymbark Maspex România sau Saint-Gobain.

Oficialii Zewa nu au dorit să comenteze însă acest subiect, afirmând că „deocamdată nu dorim să comentăm procedura şi rezultatul selecţiei“. Ei nu au precizat nici dacă merg înainte cu investiţia şi nici nu au oferit alte detalii despre aceasta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO