Companii

Producatorul vinului spumant de Panciu investeste in industria zootehnica

05.05.2004, 00:00 46



Producatorului vinului spumant de Panciu, Veritas, (re)intra in industria carnii. Astfel, compania Eurogall Tifesti din judetul Vrancea, avand ca actionar majoritar producatorul de vinuri Veritas Panciu, intentioneaza sa depuna, in perioada urmatoare, la Agentia Sapard o cerere de finantare in valoare un milion de euro pentru amenajarea unui complex zootehnic.



"Complexul, care a fost in patrimoniul societatii Veritas, reprezinta aportul in natura la capitalul social al firmei Eurogall", a declarat



Adrian Toma, directorul general al companiei. El a precizat ca unitatea se afla in stare de conservare din anul 1992,urmand sa fie populata cu animale, in acest an.



"Nu este prima data cand am desfasurat activitati zootehnice. La un moment dat am avut chiar un complex de ingrasare a taurinelor", a spus Toma, care a refuzat insa sa ofere mai multe detalii despre acest obiectiv.



Veritas Panciu estimeaza, pentru acest an, o productie de 90.000 de hectolitri de vin, din care peste 28% este livrata la export. Compania estimeaza, pentru 2004, o cifra de afaceri de circa 4,25 milioane de euro, nivel similar celui intregistrat in 2003. Veritas Panciu va investi, in acest an, peste doua milioane de dolari pentru reanfiintarea a 58 de hectare de vita de vie nobila, precum si in retehnologizarea procesului de obtinere a vinului



Veritas Panciu detine 13 ferme care administreaza aproximativ 1.476 de hectare cultivate cu vita de vie, din care 978 hectare reprezinta soiuri albe si 178 hectare soiuri rosii. La acestea se adauga 1.342 de hectare destinate culturilor agricole.



De asemenea, societatea dispune de un combinat de vinificatie cu o capacitate de peste 120.000 hectolitri si de patru centre de prelucrare a strugurilor si de vinificatie primara, fiecare dintre acestea avand o capacitate de 20.000 de hectolitri.



Veritas Panciu a fost infiintata in anul 1991, are un capital social de 44 de miliarde de lei si 290 de angajati, si este controlata de asociatia salariatilor (PAS).



Piata vinului s-a ridicat, anul trecut, conform estimarilor Organizatiei Nationale Interprofesionale Vitivinicole (ONIV), la circa 270 de milioane de euro. Principalii jucatori sunt Murfatlar Romania, Jivdei, Vincon Vrancea, Vinia Iasi, Bachus SA, Karom Drinks s.a.. stelian.negrea@zf.ro 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO